Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Спагети ала Карло

Спагети ала Карло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Спагети ала Карло
Снимка: Ivelina
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Страхотен италиански специалитет, който очарова с присъствието на трапезата"

Необходими Продукти

  • спагети - 200 - 250 г Ала Карло или количество на вкус
  • риба тон - 200 г
  • маслини - 40 г
  • чили - 1 и 1/2 ч.л. сладко на прах
  • пасата сос - 400 г (белени домати консерва)
  • сол - 1 ч.л.
  • каперси - 30 г
  • пеперончино - 3г (червена люта чушка)
  • бяло вино - 30 мл
  • пармезан - 40 гнастърган или Грана Падано
  • песто - 30 г босилеково или магданоз
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • зехтин - 5 с.л. или количество на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е класика от най-обичаните и лесни рецепти! Паста ала Карло има прекрасна смесица от вкусове и дискретен аромат на подправки.

Спагети ала Карло се приготвят по два начина. Единият е със сотиран червен лук, глазиран с вино, а другият - със скилидки чесън за по-интензивен аромат и вкус, които ви представям и предпочитам.

Спагетите ала Карло с риба тон и доматен сос може да се готвят на два котлона едновременно. Сложете водата за спагетите да завира и паралелно с това пригответе соса.

Нарежете скилидките чесън на дребно. Обезкостете шепа от черните маслини. Отцедете и измийте добре каперсите. За най-добър резултат ги накиснете в зехтин и гответе на другия ден, за да намалите интензивния им вкус, за да не доминират като вкус над цялото ястие.

В заврялата вече вода сипете спагетите с няколко щипки сол. През първата минута разбъркайте да не слепва. Варете според указанията на пакета за готовност ал денте. Най-добре извадете спагетите две минути по рано от указаното време. Не изплаквайте!

Загрейте зехтин в подходящ тиган и сипете чесъна, стрита чили чушка и щипка черен пипер.

Изчакайте няколко секунди да се сотират. Намалете огъня, добавете чили на прах и налейте пасатата. Рецептата е с пасата, която става най-бързо. Ако ползвате обикновена консерва домати, гответе около 15 мин.

Намалете котлона, добавете виното и посолете. Гответе за около 8 мин.

Когато сместа се сгъсти леко, добавете обезкостените черни маслини, рибата тон, каперси и песто (магданоз). Изсипете сварените ал денте спагети към соса за спагети и разбъркайте.

Настържете сиренето Грана Падано или Пармиджано Реджано и добавете част от него.

Сервирайте спагетите с риба тон топли, като отгоре на всяка порция настържете още от сиренето и украсете с фини резенчета.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: