Начин на приготвяне
Първо, почистваме морския дявол, отделяме я от кожата и отстраняваме главата, която е идеална за приготвяне на рибена чорба в комбинация с други морски риби.
Почистването отнема малко повече време, така че преценете.
Направете марината от соев сос, зехтин, сол, черен пипер, доматен сос, джинджифил на прах, куркума и чесън на прах в дълбок и по-голям съд.
Разбъркайте всичко и добавете почистената риба. Покрийте тавата и оставете в хладилника за 1 час.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сложете картофите в тава, добавете рибата, след което залейте с маринатата, в която е била рибата. Печете риба и картофи на 200 °C за 40 минути.
Сервирайте морски дявол в сос с картофи със салата по ваш избор.