Начин на приготвяне
В малка купичка сложете твърдото студено масло с кафявата захар, канелата и 15 г от брашното. Втрийте с пръсти до получаване на трохи и приберете в хладилник.
В блендер смелете бананите със захарта и лимоновия сок на пюре. Чукнете яйцето, сложете маслото (75 г меко) и отново завъртете няколко оборота. Може да разбивате и на ръка като предварително си намачкате бананите.
Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта. Сипете на части към течната смес и разбъркайте с шпатула до цялостно усвояване. В случай че продължавате да работите с блендера, брашното сипете наведнъж и завъртете за кратко.
Разпределете банановата смес във 12 хартиени формички за мъфини поставени в специална тава с дупки за тях.
Пълнете 3/4 от обема на мъфините, за да имат място да бухнат.
Поръсете всеки от банановите мъфини със маслените канелени трохи и пъхнете в загрята за 180 градуса фурна за 15-20 минути.
Да ви е сладко с тези пухкави бананови мъфини!
Коментари