Торта Вишнев Пломбир

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Торта Вишнев Пломбир
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
05/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Впечатляваща сметанова торта, която заема достойно място на трапезата на всеки празник"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • бакпулвер - 7 г
  • брашно - 165 г
  • сол - 1 щипка
  • ванилова захар
  • Пломбир
  • прясно мляко - 50 мл
  • течна сметана - 25 мл
  • бял шоколад - 25 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 23 г
  • царевично нишесте - 4 г
  • желатин - 3 г
  • вода - 18 мл
  • сметана - 80 мл
  • Конфи
  • вишни - 250 г замразени или сладко /може и малини/
  • захар - 150 г
  • царевично нишесте - 12 г
  • Крем
  • крема сирене - 400 г
  • течна сметана - 400 г
  • пудра захар - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта за 8-10 мин, добавят се сухите продукти и накрая горещите мляко и масло (които предварително сме сложили да заврат на тих огън).

Печем на 180 градуса във форма 20 см. След изстиване блатът за торта се реже на 4 части.

Преминаваме към приготвяне на пломбира.

Шоколадът се залива с 25 мл гореща сметана и се оставя да се разтопи.

Захарта и жълтъците се разбиват леко, добавят се нишестето и млякото и се бърка на водна баня до сгъстяване.

След това се добавя шоколадът, разтвореният желатин и останалата сметана, леко разбита.

Сместа се изсипва в 18 см ринг, обвит в стреч фолио и се замразява за 2-3 часа.

За приготвянето на конфи, трябва да направим следното.

250 г замразени вишни или малини (аз използвах готово сладко) се слагат в касерола, добавя се 150 г захар и 12 г царевично нишесте и се бърка на тих огън до сгъстяване.

Приготвяме и крема.

Сметаната се разбива със захарта и се добавя крема сиренето, разбива се за още 1 минута.

Накрая празничната сметанова торта се сглобява, като се редуват блат, крем, сладко, крем.

След втория блат се слага замразения пломбир, маже се тортата за специален повод с крем, сладко и се слага последният блат.

Получава се красива и вкусна торта Вишнев пломбир, която украсяваме по избор.

Източник: Стояна Чанова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: