Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Морковена торта»Изненадващо вкусна морковена торта

Изненадващо вкусна морковена торта

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36366108
Изненадващо вкусна морковена торта
Снимка: Анелия Минчева
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Грам не сме изненадани, че морковената торта е толкова вкусна, след като видяхме начина ѝ на приготвяне"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТА
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 100/120 мл
  • олио - 100/120 мл
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • моркови - 1ч.ч. рендосани
  • канела - 1 ч.л.(аз не съм слагала)
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • ЗА КРЕМА
  • мляко - 1 л
  • захар - 250 г
  • брашно - 4 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. пшенично (или обикновено нишесте ванилия)
  • ванилия
  • масло - 75 г
  • портокалови корички - или портокалова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме морковения блат, като разбиваме яйцата със захарта до пяна, добавяме в изброения ред горепосочените продукти, като след всеки разбъркваме.

Бакпулвера слагаме в брашното и така го добавяме.

Печем на 170°C загрята фурна 35-40 мин. Оставяме да изстине.

След това си приготвяме крема за тортата, като слагаме изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме, добавяме маслото и ванилията и портокаловите корички сваляме от котлона.

Вече изстиналия блат разрязваме на две и слагаме от горещия крем между двата блата във форма с ринг.

Отгоре също от крема и оставяме морковената торта в хладилник за няколко часа.

Може отгоре със сметана и маскарпоне вместо с млечния крем или да се опече един голям блат, да се залее с горещия крем и да се поръси с кокосови стърготини.

Нека ви е сладко с тази изненадващо вкусна морковена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: