Начин на приготвяне
Първо, приготвяме морковения блат, като разбиваме яйцата със захарта до пяна, добавяме в изброения ред горепосочените продукти, като след всеки разбъркваме.
Бакпулвера слагаме в брашното и така го добавяме.
Печем на 170°C загрята фурна 35-40 мин. Оставяме да изстине.
След това си приготвяме крема за тортата, като слагаме изброените продукти за крема в съд и на котлона, докато се сгъсти, като непрекъснато бъркаме, добавяме маслото и ванилията и портокаловите корички сваляме от котлона.
Вече изстиналия блат разрязваме на две и слагаме от горещия крем между двата блата във форма с ринг.
Отгоре също от крема и оставяме морковената торта в хладилник за няколко часа.
Може отгоре със сметана и маскарпоне вместо с млечния крем или да се опече един голям блат, да се залее с горещия крем и да се поръси с кокосови стърготини.
Нека ви е сладко с тази изненадващо вкусна морковена торта.