Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Палачинкова торта Моята нежност

Палачинкова торта Моята нежност

Палачинкова торта Моята нежност
Снимка: Красота в кухнята
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Нежна палачинкова торта - тя самата е поводът, който ви трябва, за да я приготвите"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • вода - 500 мл
  • брашно - 320 г
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • бейлис - 3 с.л.
  • за крема
  • цедено мляко - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 30 г
  • малини - 50 г
  • боровинки - 50 г
  • за декорация
  • пудра захар - 50 г
  • плодове - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е разкошна рецепта за Палачинкова торта моята нежност.

Ще нарека тази торта така, защото комбинацията между какаовите палачинки с аромат на бейлис и невероятно лекия крем в съчетание с боровинки и малини придават на палачинковата торта най-нежния вкус, който някога съм пробвала.

Рецептата ми е авторска, въпреки че в интернет пространството има сходни рецепти. Този вариант е доста икономичен, защото палачинките са без прясно мляко, а кремът - без сметана, но ако Вие предпочитате, може да добавите и двете съставки.

За тортата използвах 19 броя палачинки - 1 бр. за основа, 1 бр., с която завърших, 8 бр. за обвивка и 9 бр. за плънка.

Тази торта е интересна с начина на поставяне на самите палачинки. Когато се разреже, вместо стандартните пластове се получава нещо много по-красиво и интересно. За да е по-разбираемо как точно сглобявам тортата, ще кача детайлни снимки.

Ако не обичате боровинки или не Ви харесва тази комбинация, може да използвате други плодове, като например - ягоди, къпини или други.

Може да декорирате тортата с плодове и пудра захар, с цветенца от палачинки или както Ви харесва.

Аз импровизирах, имах под ръка лаваш (вид тънък хляб, който е традиционен в арменската кухня ), оцветих го със скадкарска боя и оформих розички.

Препоръчвам да оставите палачинковата торта да стегне в хладилник поне за 4 часа, а още по-добре за цяла вечер. Аз избързах да я нарежа, преди да стегне добре, защото нямах търпение да я опитам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: