Начин на приготвяне
Това е разкошна рецепта за Палачинкова торта моята нежност.
Ще нарека тази торта така, защото комбинацията между какаовите палачинки с аромат на бейлис и невероятно лекия крем в съчетание с боровинки и малини придават на палачинковата торта най-нежния вкус, който някога съм пробвала.
Рецептата ми е авторска, въпреки че в интернет пространството има сходни рецепти. Този вариант е доста икономичен, защото палачинките са без прясно мляко, а кремът - без сметана, но ако Вие предпочитате, може да добавите и двете съставки.
За тортата използвах 19 броя палачинки - 1 бр. за основа, 1 бр., с която завърших, 8 бр. за обвивка и 9 бр. за плънка.
Тази торта е интересна с начина на поставяне на самите палачинки. Когато се разреже, вместо стандартните пластове се получава нещо много по-красиво и интересно. За да е по-разбираемо как точно сглобявам тортата, ще кача детайлни снимки.
Ако не обичате боровинки или не Ви харесва тази комбинация, може да използвате други плодове, като например - ягоди, къпини или други.
Може да декорирате тортата с плодове и пудра захар, с цветенца от палачинки или както Ви харесва.
Аз импровизирах, имах под ръка лаваш (вид тънък хляб, който е традиционен в арменската кухня ), оцветих го със скадкарска боя и оформих розички.
Препоръчвам да оставите палачинковата торта да стегне в хладилник поне за 4 часа, а още по-добре за цяла вечер. Аз избързах да я нарежа, преди да стегне добре, защото нямах търпение да я опитам.