Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сицилиански вишнев пай

Сицилиански вишнев пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилиански вишнев пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 200 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • за плънката
  • вишни - 750 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Брашното се смесва със захарта, жълтъците и половината кора.

Маслото се нарязва на парченца, добавя се към брашното, след това се добавя лимоновият сок и се замесва тесто.

Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Разточва се и се слага в тавичка, като се правят стенички. Тестото се набожда на няколко места с вилица.

Върху тестото се слага хартия за печене и се покрива с бял боб. Пече се 15 минути на 180 градуса. Фасулът и хартията се махат. Вишните се почистват от костилките и се слагат върху печеното тесто.

Поръсват се с половината от захарта и с останалата от тестото лимонова кора. Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с останалата захар и със сметаната.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа с жълтъците. С тази смес се заливат вишните и паят се пече 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: