Начин на приготвяне
Кората на лимона се настъргва, сокът се изцежда. Брашното се смесва със захарта, жълтъците и половината кора.
Маслото се нарязва на парченца, добавя се към брашното, след това се добавя лимоновият сок и се замесва тесто.
Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Разточва се и се слага в тавичка, като се правят стенички. Тестото се набожда на няколко места с вилица.
Върху тестото се слага хартия за печене и се покрива с бял боб. Пече се 15 минути на 180 градуса. Фасулът и хартията се махат. Вишните се почистват от костилките и се слагат върху печеното тесто.
Поръсват се с половината от захарта и с останалата от тестото лимонова кора. Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с останалата захар и със сметаната.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа с жълтъците. С тази смес се заливат вишните и паят се пече 25 минути на 180 градуса.