Начин на приготвяне
В купа се натрошават бисквити, бишкоти и обелени банани на парчета. Заливат се с коняка и поръсваме с ванилията и какаото.
С лъжица сипваме в каната на чопър на два пъти и се мелят на еднородна смес. Смесваме получена лепкава гъста каша в купа и добавяме смлени ситно лешници или орехи.
Ако още е рядко добавете още смлени бисквити. Разбърква се да се получи като тесто и оставяме за 30 минути в хладилника. С леко мокри ръце се оформят малки топчета като бонбони и нареждаме в чиния.
В касеролка се начупва черен шоколад и малка бучка масло и се поставя в съд с вода да се разтопи. Сипва се с лъжица в хартиена фунийка и се декорират домашните бонбони от банан.
Когато стегне шоколадът са готови и си ги хапваме за следобедна закуска! Вкусно и лесно! Броят им зависи от големината на бонбоните!