Начин на приготвяне
Пресяваме брашното. В част от водата слагаме захар, натрошената мая и 2 с.л. брашно. Объркваме, покриваме с кърпа и оставяме да се активира.
Към останалата вода в подходящ съд слагаме млякото, солта, яйцето и белтъка и объркваме добре. Добавяме активираната мая.
Сипваме брашното на части и замесваме меко и нелепнещо тесто. Покриваме с дебела кърпа и оставяме на топло да втаса и да удвои обема си.
Плънката приготвяме, като нарязваме лука на полумесеци и запържваме в загрято олио. Добавяме праз лук, нарязан на кръгчета.
Когато поомекнат прибавяме каймата и бъркаме докато тя стане на трохи.
Овкусяваме със сол, черен, червен пипер, млян кимион и чубрица. Объркваме добре и сваляме от огъня.
Втасалото тесто разделяме на части. Разточваме кори. Във всяка слагаме от плънката. Навиваме на руло. Усукваме леко и подреждаме в намазнена тава.
Оставяме отново да втаса за около 20 минути. Мажем неустоимия лучник с жълтъка с помощта на четка.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 45 минути до получаване на златист загар.
Изпеченият Лучник с кайма по бабина рецепта покриваме с дебела кърпа и оставяме за кратко да си отпочине.