Начин на приготвяне
В тенджерка или друг съд стопляме водата докато стане хладка, след което я изсипваме в купа, добавяме маята, разбиваме я хубаво с ръка до разтварянето й.
След това добавяме захарта, разбъркваме отново с ръка, добавяме солта и започваме да добавяме по малко от брашното, като бъркаме с лъжица (докато може), след което изсипваме върху предварително набрашнен плод тестото и го месим до получаването на средно меко тесто. Щом го омесим хубаво го намасляваме с олио и го оставяме да втаса.
След като втаса режем топки от него, разстиламе ги, слагаме кренвирш и го увиваме хубаво. Поставяме го в намаслена тава. И така правим всички кренвиршки. По желание отгоре може да се намажат с жълтък или само с олио. Аз отгоре съм ги мазала само с олио, но определено е по-хубаво с жълтък.
Пекат се в предварително загрята фурна до готовност.
Коментари