Начин на приготвяне
Премахнете пънчетата на гъбите и от шапките, обелете повърхностния слой. Това става, като захванете от ръбчето на шапчицата, и забелите. Ако по печурките има пръст или нечистотии, само тогава може за много кратко да ги изтъркате под течаща вода или забършете с влажна чиста кърпа. В никакъв случай не накисвайте във вода, защото поемат от нея и ще загубят голяма част от своя вкус и текстура.
Загрейте тиган на силен огън, една степен под максималната. Ръснете малко зехтин и сложете гъбите да се запекат от страната на отвора. След минутка-две или когато видите, че по ръбчетата са придобили тъмен загар, обърнете и запечете и от другата страна, като отгоре им ръснете още зехтин, без да посолявате.
Извадете печурките в плато, а в същия тиган запечете бекона, нарязан на парченца.
При готовия бекон сложете магданоза - накълцан, и чесън - настърган. Разбъркайте добре.
В шапките на гъбите натрошете от синьото сирене. Количеството му може да е различно според интензитета на самото синьо сирене и вашите предпочитания.
То ще омекне от топлината на още горещите гъби и ароматът му ще се усили още повече.
Завършете, като върху всяка шапчица сложите от бекона и поръсите с още зехтин вашите пълнени гъби.
Поднесете пълнените гъби с бекон и синьо сирене топли с любимо питие.
Добър апетит!