Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спаначени талиатели с гъби и синьо сирене

Спаначени талиатели с гъби и синьо сирене

Спаначени талиатели с гъби и синьо сирене
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • талиатели - 1 пак. със спанак и яйце
  • гъби - 100 г
  • синьо сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 1 коф. (200 г)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пармезан - за поръсване
  • босилек - няколко листа пресен
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният босилек и чесън се нарязват на ситно и се запържват в малко зехтин. Добавят се ситно нарязани гъби.

След това се добавят заквасена сметана и нарязано на дребни парчета синьо сирене.

Спаначените талиатели се сваряват в 1 л подсолена вода. Когато са готови, се отцеждат хубаво, объркват се с малко зехтин и се смесват със соса.

Овкусяват се с малко черен пипер.

Сервират се с настърган Пармезан и с малко люспи Пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: