Начин на приготвяне
Млякото, олиото, медът, захарта и оцетът се смесват в дълбока купа и се разбъркват с тел или миксер.
Добавя се брашното и какаото и се разбърква добре, да няма бучки.
Следват бакпулверът и содата - отново се разбърква.
Фурната се загрява на 175 градуса.
Намазняват се формички и се напълват 1/3 със сместа за шоколадовото суфле.
След това отгоре се разпределя шоколадът, натрошен или нарязан, и се допълват формичките с останалата смес за лава кейка.
Пекат се първо на долен реотан около 7-10 минути и след това отгоре и отдолу още около 5-7 минути или до готовност.
След като са готови, се оставят 2-3 минути във фурната и после се изваждат.
Поднасят се топли, като всяко кейкче се обръща в чиния и се поръсва с пудра захар.
По желание към веган шоколадовия лава кейк може да се добави някакъв топинг или мармалад.
Коментари
но рецепта наистина изглежда повече от вкусна и апетитна!
Просто имайте го предвид - медът е вкусна, полезна и приятна храна, но не е веган :)