Начин на приготвяне
Намажете 3 формички с тънък слой масло от дъното нагоре и ги посипете с какао навсякъде, като изтупате излишното количество
Разтопете на водна баня шоколада и маслото, снемете от котлона, за да се охлади леко. През това време разбийте яйцата и захарта, докато се получи пухкав крем.
При непрекъснато разбъркване с бъркалка добавете шоколада към яйцата и хомогенизирайте. Финално объркайте с царевичното нишесте.
Разпределете сместа във формите, но без да препълвате. Сложете да се пекат в предварително загряна на 200 градуса фурна за 8-9 минути.
Разпределям във формичките, но не пълня догоре, за да не прелива при печенето. Пека в предварително загрята фурна на 200 градуса, като вариантите за печене са три:
Ако искате да приготвите шоколадовите суфлета предварително, може да ги оставите да престоят в хладилника, а после да ги печете с 1-2 минути повече. Ако замразявате формите, печенето се увеличава с 3-4 минути - печете за около 14 минути.
Готовите лава кейкове обърнете върху чинийки и ги поръсете с пудра захар. По желание може да гарнирате с плодове по избор.