Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Лава кейк със сладолед

Лава кейк със сладолед

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Лава кейк със сладолед
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Този вкус ще познаем навсякъде - разкошен лава кейк със сладолед"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 г натурално
  • мазнина - за формите
  • сладолед - ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се начупва на парчета. Шоколадът и маслото се разтопяват на водна баня, като непрекъснато се бърка. Яйцата и захарта се разбиват на до получаване на сняг.

Към яйцата се прибавя шоколадът. Прибавят се брашното и какаото. Разбива се добре до еднородна смес.

Намазняват се формичките. Ако ще се обръщат кейкчетата, формичките се поръсват с какао. Тестото се разпределя по равно във формичките.

Печенето е изключително важно, защото ефектът на този десерт е течния център. Пече се точно 10 минути.

Когато се извади от фурната, се изчаква леко да се охлади. Изважда се от формичката внимателно, като се обръща. Гарнира се с топка ванилов сладолед. Консумира се непосредствено след като е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
08.08.2018 16:59
1
Виктория Константинова
Виктория Константинова
Този десерт може да бъде приготвен предварително и замразен. Когато се приготвя замразен печенето е 14 - 15 минути. По този начин за 15 минути може да се поглезите със страхотно изкушение.
08.08.2018 16:38