Начин на приготвяне
Първо си приготвяме блатовете, количеството, което съм дала е за един блат, а на нас ни трябват 2, така че правим двойна доза.
Първо разбиваме яйцата със захарта много добре. Обезателно разбиваме с миксер около 10-15 минути до получаването на много гъста пяна (от това зависи колко ще ви бухне блата при печене), добавяме и брашното и объркваме добре.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Следкато сме приготвили двата блата и те са се охладили приготвяме кремa. Оставяме си от млякото 100 мл, с които ще напоим блатовете.
Слагаме останалото мляко да заври и добавяме грис и захарта. Бъркаме енергично да не загори, когато грисът набъбне разтваряме си крем пудинга с малко вода (студена) и го изсипваме вътре при млякото. Бъркаме енергично до згъстяване.
Сваляме от котлона и докато е още горещ крема сглобяваме тортата. На дъното на тава слагаме един черпак от крема и поставяме блата. Надупчваме го с вилица и напояваме с млякото, което предварително отделихме. Отново крем и блат.
Завършваме с крем обилно. декорираме с бисквитки и бонбонки може да настържем вафла и каквото си решим. Оставяме я в хладилник за едно денонощие.