Пудинг Торта

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
614502502872
Пудинг Торта3 / 3
21/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Всеки ден е достатъчен повод да приготвите вкусна пудинг торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 3 с.л.
  • нишесте - крем пудинг голяма разфасовка (за 1 л мляко)
  • грис - 2 с.л.
  • За украса
  • бисквити
  • банани
  • бонбони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме блатовете, количеството, което съм дала е за един блат, а на нас ни трябват 2, така че правим двойна доза.

Първо разбиваме яйцата със захарта много добре. Обезателно разбиваме с миксер около 10-15 минути до получаването на много гъста пяна (от това зависи колко ще ви бухне блата при печене), добавяме и брашното и объркваме добре.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Следкато сме приготвили двата блата и те са се охладили приготвяме кремa. Оставяме си от млякото 100 мл, с които ще напоим блатовете.

Слагаме останалото мляко да заври и добавяме грис и захарта. Бъркаме енергично да не загори, когато грисът набъбне разтваряме си крем пудинга с малко вода (студена) и го изсипваме вътре при млякото. Бъркаме енергично до згъстяване.

Сваляме от котлона и докато е още горещ крема сглобяваме тортата. На дъното на тава слагаме един черпак от крема и поставяме блата. Надупчваме го с вилица и напояваме с млякото, което предварително отделихме. Отново крем и блат.

Завършваме с крем обилно. декорираме с бисквитки и бонбонки може да настържем вафла и каквото си решим. Оставяме я в хладилник за едно денонощие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: