Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за крехко свинско месо

Марината за крехко свинско месо

Марината за крехко свинско месо
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
1
"Това е лесна марината за свинско месо, която ще предизвика сетивата ви и ще ви впечатли с вкус."

Необходими Продукти

  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • мед - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на люспи
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички съставки - соев сос, горчица, прясно изцеден лимонов сок, мед, смлян черен пипер и чили на люспи.

Прибавят се лукът, нарязан на полумесеци, и стръкчета пресен розмарин.

Всичко се разбърква и с получената марината се залива свинското месо.

Купата се похлупва или покрива със свежо фолио и марината за крехко свинско месо се оставя в хладилник за няколко часа.

Вижте също как да се мариноват ребърца и пробвайте непременно тази топла марината за свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: