Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Захаросани цитрусови корички

Захаросани цитрусови корички

Захаросани цитрусови корички
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"С тези захаросани лимонови корички може да освежите всеки сладкиш"

Необходими Продукти

  • лимони
  • портокали - количеството е по желание
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се портокали и лимони, измиват се добре с четка под течаща топла вода и се подсушават.

Настъргват се на ситно ренде (до бялата част).

В подсушено бурканче се слага 1 супена лъжица от тях и се покриват с една супена лъжица захар, това се повтаря до изчерпване на количеството настъргани цитрусови корички.

Важно е захаросаните корички да са покрити със захарта, защото тя е консервант.

Бурканчето се затваря и се съхранява в хладилник.

Бурканът може да се допълва по всяко време.

Така приготвени издържат повече от година.

Аз използвам захаросаните цитрусови корички за ароматизиране на кексове, курабии и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: