Начин на приготвяне
За тези хрупкави овесени бисквити в блендер смелете флейкса от спелта или овесените ядки, докато не получите фино брашно.
Добавете всички останали съставки освен кокосовото брашно и блендирайте, така че да получите лепкава смес.
Изсипете в купа, добавете кокосовото брашно и разбъркайте до получаване на тесто, от което може да оформите топчета, които не лепнат.
Оформете топчета с големина на орех и сложете в тавичка, покрита с хартия за печене.
Притиснете всяко топче с вилица, така че да го сплескате и да стане на бисквитка.
Печете веган бисквитите в предварително загрята на 170°С фурна за около 20 минути
Глазурата:
Разтопете кокосовото масло заедно с меда и добавете какаото, разбъркайте добре и залейте приготвените бисквитките.
Хапвайте овесените бисквитки с шоколадова заливка с удоволствие.