Начин на приготвяне
Първо измиваме, почистваме и подсушаваме ягодите. Нарязваме ги на дребно и ги оставяме настрани.
В купа слагаме маскарпонето, ванилията, кленовия сироп и ги разбъркваме с шпатула, докато се хомогенизират.
Нарязваме на дребно листата мента и заедно с ягодите ги добавяме в купата при маскарпонето и разбъркваме внимателно.
Покриваме тавичка с прозрачно фолио и с помощта на лъжица слагаме на няколко места от получената смес. Като при мен се получиха 10 на брой купчинки. Прибираме тавичката в хладилника за 2-3 часа (ако желаете бонбоните да са замръзнали може вместо в хладилника да ги сложите във фризера).
След като минат часовете разтопяваме на водна баня млечния кувертюр и го оставяме да се охлади за 5 минути.
Вадим тавичката от хладилника и с помощта на лъжица овалваме купчинките една по една в шоколада и ги слагаме отново в тавичката. Връщаме тавичката в хладилника (или фризера), за да стегне ковертюра и след това сервираме бонбоните от ягоди и маскарпоне със свежи листа мента и пресни ягоди.
В сезона на ягодите опитайте непременно и рецептите ни за ягодов пай или любимия чийзкейк с ягоди.