Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с маскарпоне и ягоди

Бонбони с маскарпоне и ягоди

Бонбони с маскарпоне и ягоди
Снимка: Ясмина Атанасова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Удоволствие 3 в 1 - ягоди с шоколади маскарпоне под формата на домашни бонбони."

Необходими Продукти

  • ягоди - 120 г
  • маскарпоне - 250 г
  • кленов сироп - 4 с.л (може да сложите мед)
  • ванилия - 2 бр.
  • мента - 4 - 5 листа
  • млечен кувертюр - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме, почистваме и подсушаваме ягодите. Нарязваме ги на дребно и ги оставяме настрани.

В купа слагаме маскарпонето, ванилията, кленовия сироп и ги разбъркваме с шпатула, докато се хомогенизират.

Нарязваме на дребно листата мента и заедно с ягодите ги добавяме в купата при маскарпонето и разбъркваме внимателно.

Покриваме тавичка с прозрачно фолио и с помощта на лъжица слагаме на няколко места от получената смес. Като при мен се получиха 10 на брой купчинки. Прибираме тавичката в хладилника за 2-3 часа (ако желаете бонбоните да са замръзнали може вместо в хладилника да ги сложите във фризера).

След като минат часовете разтопяваме на водна баня млечния кувертюр и го оставяме да се охлади за 5 минути.

Вадим тавичката от хладилника и с помощта на лъжица овалваме купчинките една по една в шоколада и ги слагаме отново в тавичката. Връщаме тавичката в хладилника (или фризера), за да стегне ковертюра и след това сервираме бонбоните от ягоди и маскарпоне със свежи листа мента и пресни ягоди.

В сезона на ягодите опитайте непременно и рецептите ни за ягодов пай или любимия чийзкейк с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: