Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кето хляб за сандвичи

Кето хляб за сандвичи

NellyNelly
Новак
31013
Кето хляб за сандвичи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Много вкусен кето хляб с минимум съставки, с който може да приготвяте вкусни сандвичи"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (средни)
  • кокосово брашно - 4 с.л.
  • пълномаслена извара - 150 г
  • бакпулвер - 10 г /1 п./
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре на ръка или с миксер/кухненски робот.

Към тях се добавя изварата (рикотата/крема сиренето) и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес за кето хляб. Тази стъпка се изпълнява много лесно с помощта на кухненски робот, блендер, чопър, Нутрибулет и т.н. Буквално става за секунди.

Кокосовото брашно се смесва с бакпулвера и се добавя към сместа от яйца и извара. Отново се разбърква, докато брашното абсорбира напълно течността.

Дъното на малка тавичка се покрива с хартия за печене и сместа за диетичния хляб се изсипва в нея. Разпределя се равномерно и се пече около 30 минути на 180°C (без вентилатор) или до готовност и получаване на приятен загар. Готовността се проверява по обичайния начин - с дървен шиш или клечка за зъби.

Хлебчето се изважда от фурната, оставя се да се охлади, разрязва се на две половини и се гарнира с плънка по желание. На снимката е с шунка, кашкавал и шарена сол. Може да се хапва така или да се запече на парти-грил или скаричка за принцеси.

Забележка: Вкусът на кокосовото брашно е отчетлив, затова имайте предвид и че хлебчето сладни леко.

Това е кето хляб за сандвичи, но става и за самостоятелно хапване с кисело мляко или към основно ястие.

Рецептата е нисковъглехидратна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: