Начин на приготвяне
В купа се разбиват три цели яйца и един останал белтък с морска сол- 2 големи щипки. Добавя се олио и разбъркваме.
В киселото мляко се прибавя бакпулверът и разбиваме да шупне, накрая добавям и щипка сода за хляб.
Шупналата смес се прибавя при яйцата, накрая прибавяме бадемовото брашно и смлени ленени семена.
Получава се като кексово тесто, но зависи от големината на яйцата.
В малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме сместа, отгоре се поръсват семена от сусам и маково семе.
Печем хляба в загрята фурна 170 градуса с вентилатор до 25-30 минути или до суха клечка.
Изключва се и оставям 5-10 минути на открехната врата на фурната.
Изважда се и нарязваме на филии. Мек, вкусен и здравословен кето хляб.
Добър апетит!
Коментари