Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско и манатарки

Кавърма със свинско и манатарки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Кавърма със свинско и манатарки
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Свинска кавърма с манатарки - класика"

Необходими Продукти

  • свинско бут - 700 г
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • лук - 2 бр. глави
  • манатарки - 100 г (използвах замразени)
  • доматен сок - 150 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският бут се нарязва на кубчета.

В тиган със загрято олио се запържва месото за свинската кавърма до златисто.

Щом е готово, се изважда и отделя настрани.

В същата мазнина се задушава предварително почистени и нарязан на полумесеци лук.

Щом омекне, се прибавят нарязаните на лентички печени чушки и манатарките (ако използвате пресни, ги нарежете на парчета).

Задушават се за минута и манджата със свинско се допълва от доматения сок и подправките.

Месото се връща към останалите продукти, налива се малко вода към тази сочна кавърма и се оставя на слаб огън за около час.

Имате страшно апетитна кавърма със свинско и манатарки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: