Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Баба гануш по оригинална рецепта

Баба гануш по оригинална рецепта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Баба гануш по оригинална рецепта
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
22/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Даваме ви оригиналната рецепта за чудото, наречено Баба гануш"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • сусамов тахан - 3 с.л. пълни
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • расел ел ханут - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се изпича и се обелва. Нарязва се на парчета и се слага в дълбок съд, в който ще се пасира.

Към него се прибавят сусамовият тахан, скилидката чесън, сокът от половин лимон, зехтина и нарязаният магданоз. Овкусява се със сол и арабската подправка расел ел ханут.

Всички продукти се пасират и вкусният Баба Гануш е готов.

Това е типично ливанско ястие или дип, който може да се хапва със зеленчуци или прясно изпечен хляб.

Поднесете Баба гануш по оригинална рецепта като апетитна разядка към вашето ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусна разядка. Откакто я опитахме в един турски ресторант, постоянно си приготвяме баба гануш и у дома. Благодаря за рецептата
28.03.2023 14:16