Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски клин»Клин с настърган кочан (Алабаш)

Клин с настърган кочан (Алабаш)

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Клин с настърган кочан (Алабаш)
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Клин с алабаш - за по-малко от час и клинът е готов, а след това ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • алабаш - 500 г
  • ориз - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В брашното счукайте едно яйце. Добавете киселото мляко и забъркайте тестото за клина от продуктите.

Оризът се сварява в необходимото количество вода - 1 към 3.

Алабашът се обелва, измива и се настъргва на ренде. В малко нагорещено масло се запържва за 5-6 минути.

Добавете ориза и второто яйце, посолете на вкус. Разбъркайте добре плънката за клина и оставете за още няколко минути, да се смесят добре вкусовете.

Тестото за клина се разделя на 4 равни части. Разточете ги с дебелина около 2 мм.

Вземете едната разточена кора и я поставете в предварително намазнен тиган.

Отгоре сложете 1/2 от плънката. Върху нея поставете и втора разточена кора. Приберете краищата стегнато навътре. Печете приготвения клин с алабаш от двете страни до покафяването му.

Повторете същото и с останалите кори и плънка.

Клинът с настърган кочан (Алабаш) се прави бързо и лесно.

Опитайте и непременно и другите ни рецепти за родопски клин или опитайте този клин с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В продукти пише две яйца. В рецептата се споменава едно. За тестото. Къде е другото?
30.12.2022 07:54
1
Покажи всички подкоментари