Начин на приготвяне
В брашното счукайте едно яйце. Добавете киселото мляко и забъркайте тестото за клина от продуктите.
Оризът се сварява в необходимото количество вода - 1 към 3.
Алабашът се обелва, измива и се настъргва на ренде. В малко нагорещено масло се запържва за 5-6 минути.
Добавете ориза и второто яйце, посолете на вкус. Разбъркайте добре плънката за клина и оставете за още няколко минути, да се смесят добре вкусовете.
Тестото за клина се разделя на 4 равни части. Разточете ги с дебелина около 2 мм.
Вземете едната разточена кора и я поставете в предварително намазнен тиган.
Отгоре сложете 1/2 от плънката. Върху нея поставете и втора разточена кора. Приберете краищата стегнато навътре. Печете приготвения клин с алабаш от двете страни до покафяването му.
Повторете същото и с останалите кори и плънка.
Клинът с настърган кочан (Алабаш) се прави бързо и лесно.
Опитайте и непременно и другите ни рецепти за родопски клин или опитайте този клин с картофи.
Коментари