Начин на приготвяне
Плодовете от компота за нашия сладкиш с компот се отцеждат в гевгир и сокът се запазва.
Жълтъците се отделят в купа и се бъркат със захарта.
Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към захарта и жълтъците.
Брашното, смесено с бакпулвера, се пресява и се добавя в тестото за икономичния сладкиш.
На котлон в тавата, в която ще се пече, се разтопява маслото на парченца.
Дърпа се тавата от котлона и в нея се разпределят равномерно отцедените плодове от компота.
Върху тях леко се изсипва приготвената смес за сиропирания сладкиш и се пече в нагорещена фурна /180 градуса/ за 25-30 минути.
При готовност на икономичния сладкиш с компот се обръща още топъл в малко по-голяма тава или чиния.
Залива се със сока от компота и сладкишът с компот е готов за консумация.