Начин на приготвяне
В купа се разбиват с вилица яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб, лимонада, сол на вкус.
Разбърква се и прибавяме извара, натрошено сирене, отново се разбърква сместа.
Взема се една кора и леко набрана се поставя в намазнена тава, до нея още една кора да покрие дъното на тавата. Поръсва се струя олио и с лъжица се разпределя тук там яйчена смес.
Отгоре поръсваме малко настърган кашкавал и отново 2 кори, олио, плънка, кашкавал и така докато свършат корите.
Нарязва се с нож на квадрати, намазва се с майонеза и по прорезите малко олио. Поръсвам малко от микс от семена.
Печем баницата в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути до златисто.
Баницата с извара, сирене и кашкавал е много вкусна. Страхотна закуска!