Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с извара, сирене и кашкавал

Баница с извара, сирене и кашкавал

Баница с извара, сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Лесна, вкусна, любима - просто баница!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • морска сол - на вкус
  • яйца - 2 големи
  • лимонада - 50 мл
  • олио - за поръсване
  • извара - 100 г
  • сирене - 100 г - натрошено
  • кашкавал - 50 г настърган
  • семена - за поръсване
  • майонеза - 2 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с вилица яйцата, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб, лимонада, сол на вкус.

Разбърква се и прибавяме извара, натрошено сирене, отново се разбърква сместа.

Взема се една кора и леко набрана се поставя в намазнена тава, до нея още една кора да покрие дъното на тавата. Поръсва се струя олио и с лъжица се разпределя тук там яйчена смес.

Отгоре поръсваме малко настърган кашкавал и отново 2 кори, олио, плънка, кашкавал и така докато свършат корите.

Нарязва се с нож на квадрати, намазва се с майонеза и по прорезите малко олио. Поръсвам малко от микс от семена.

Печем баницата в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути до златисто.

Баницата с извара, сирене и кашкавал е много вкусна. Страхотна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: