Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Солени макарони на фурна с тиква и спанак

Солени макарони на фурна с тиква и спанак

Солени макарони на фурна с тиква и спанак
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет (400 г)
  • вода - около 1, 2 л
  • тиква - 1 ч.ч. на кубченца
  • лук - 1 глава
  • бяла ряпа - 1/3 корен, Дайкон
  • спанак - 1 шепа нарязан
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • шарлан - 3 с.л.
  • За заливка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • сода - 2 щипки
  • хималайска сол - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • царевично брашно - 1 с.л. фино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните във вряща вода, с щипка сол и малко шарлан. Прецеждаме ги през гевгир и сипваме в тава, предварителво намазана с шарлан.

Обелваме и нарязваме тиквата и ряпа дайкон на кубченца, а лука, моркова, спанака и чесъна на ситно. Добавяме ги към макароните и разбъркваме всичко заедно с хималайска сол, черен млян пипер, червен пипер, куркума, кимион, соев сос и шарлан.

Разстиламе в тавата. В отделен съд разбъркваме заливката от киселото мляко със содата, и яйцата, хималайската сол, чубрицата и финото царевично брашно.

Разпределяме я равномерно отгоре в тавата, така че да покрие навсякъде и по краищата. Печем на 200 градуса за около половин час до златист цвят. Вече изпечени, нарязваме нашите печени макарони със зеленчуци на квадратни парчета и поднасяме още топли.

Чудесни солени макарони на фурна с тиква и спанак. Вкусни и ароматни!

Чудно ястие с макарони на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: