Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Солени макарони на фурна с кайма

Солени макарони на фурна с кайма

редакция:
СашкаСашка
Новак
64523
Солени макарони на фурна с кайма
Снимка: Сашка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Стават супер вкусни и са готови за малко повече от половин час /."

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г с подправки
  • макарони - 1/2 пакет (по избор формата)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава кромид
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото. Запържваме каймата и добавяме кромида заедно с морковите, които се настъргват на рендето.

Сваряваме макароните в олио и сол.

След това намазваме тепсията с олио и разнасяме макароните по тавата.

Поръсваме кашкавал между пастата и каймата. След това изсипваме запържената кайма и зеленчуци.

Слагаме да се пече във фурната на 200 градуса за 15 минути.

След зачервеняване на макароните и поръсваме с кашкавал и връщаме във фурната, докато се запече кашкавалът до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#331915
Потребител#331915
Добре е, преди да публикува нещо Сашка (готвачка нашка), първо да си прочете текста и ако нещо не е наред, да го коригира, преди да го прати на всички читатели. В случая тя е писала, че веднъж настърганият кашкавал се поставя между макароните и каймата, втори път ни съобщава, че след печене на 200© в продължение на 15 мин. тавичката се изважда от фурната, посипва се с настъргания кашкавал и се връща във фурната до запичане на златист цвят. Иначе рецептата е много хубава, ако добавиш кашкавала в края на готвенето.
05.04.2025 17:15