Начин на приготвяне
Сваряваме макароните във вряща вода, с щипка сол и малко шарлан. Прецеждаме ги през гевгир и сипваме в тава, предварителво намазана с шарлан.
Обелваме и нарязваме тиквата и ряпа дайкон на кубченца, а лука, моркова, спанака и чесъна на ситно. Добавяме ги към макароните и разбъркваме всичко заедно с хималайска сол, черен млян пипер, червен пипер, куркума, кимион, соев сос и шарлан.
Разстиламе в тавата. В отделен съд разбъркваме заливката от киселото мляко със содата, и яйцата, хималайската сол, чубрицата и финото царевично брашно.
Разпределяме я равномерно отгоре в тавата, така че да покрие навсякъде и по краищата. Печем на 200 градуса за около половин час до златист цвят. Вече изпечени, нарязваме нашите печени макарони със зеленчуци на квадратни парчета и поднасяме още топли.
Чудесни солени макарони на фурна с тиква и спанак. Вкусни и ароматни!
Чудно ястие с макарони на фурна.