Начин на приготвяне
Първо слагаме макароните да се сварят в подсолена вода до полуготовност.
През това време нарязваме шунката на ситно и настъргваме кашкавала.
Когато макароните са готови, изцеждаме ги и добавяме маслото. Разбъркваме добре докато маслото не се разтопи добре.
След това разбиваме в малка купичка трите яйца и ги добавяме при макароните. Овкусяваме с малко черен пипер и сол. Добавяме млякото и шунката и разбъркваме хубаво.
Преместваме ги в подходяща тавичка и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Накрая прибавяме настърания кашкавал и запичаме макароните на фурна още 10 минутки, докато се разтопи кашкавала.
Солените макарони на фурна с шунка и кашкавал са готови.