Начин на приготвяне
Предварително измийте старателно и почистете зеленчуците - лука и тиквичката настържете с ренде, а чушката накълцайте с остър нож на много ситно.
Сварете едно яйце до твърдо сварен жълтък. Обелете го, щом е леко изстинало.
Настържете сиренето, кашкавала и яйцето на ситно ренде.
Сложете зеленчуците в тенджера и долейте вода, колкото да ги покрие с 4 пръста. Поставете на котлона на среден огън и затворен капак да се варят.
След около 6-7 минути добавете и кускуса и оставете да се готви до неговата готовност (обикновено около 5 минути).
След което изключете котлона, но оставете тенджерата все още там. Ако има нужда, добавете още малко вода, ако е прекалено много, излейте ненужното.
Докато ястието е все още на котлона, добавете настърганите кашкавал, сирене и яйце.
Разбъркайте кускус с кашкавал и зеленчуци за бебе и малки деца.