Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавят се медът и олиото.
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя по малко към сместа в миксера. Разбива се добре, до получаване на гладка смес. Ябълките се измиват и обелват.
Нарязват се на малки кубчета и се добавят в сместа за сладкиша. Орехите се нарязват в блендер и също се добавят към сместа, заедно с лимоновата кора.
Всичко се разбърква добре с дървена лъжица. Подходяща тавичка се намазва с краве масло и сместа с ябълките се изсипва в нея.
Сладкишът се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 мин. Проверява се с клечка дали е готов ябълковият сладкиш.
Ароматният сладкиш с мед и ябълки е много вкусен.