Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ароматен щрудел с ябълки и дюли

Ароматен щрудел с ябълки и дюли

Ароматен щрудел с ябълки и дюли
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Не вярваме, че Ева е изкусила Адам с ябълка, по-вероятно е да е било парче Ароматен щрудел с ябълки и дюли"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 200 г (10 бр.)
  • ябълки - 2 бр.
  • дюля - 1 бр.
  • портокали - кората на 1/2 плод
  • орехи - 100 г
  • галета - 3 с.л.
  • захар - 10 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете ябълките и дюлята на едро ренде. Настържете и кората на половин портокал.

Смесете ги и добавете към тях канелата, галетата и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте всичко.

Вземете две кори за баница и ги намажете с олио. Сложете от плънката равномерно навсякъде. Поръсете 2 с.л. захар и навийте на руло.

Поставете в подмазана правоъгълна тава. По същия начин направете и другите кори.

Печете щрудела в загряна фурна на 180 градуса за 25-30 минути до зачервяване.

По този начин приготвен, щруделът става много сочен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: