Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизирани райски ябълки с мед

Карамелизирани райски ябълки с мед

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2061k7366
Карамелизирани райски ябълки с мед
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Прехвърлете карамелизираните райски ябълки в чиния и ги сервирайте топли. Могат да се сервират самостоятелно, с ванилов сладолед или с кисело мляко."

Необходими Продукти

  • райски ябълки - 4 бр. зрели
  • мед - 3 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • натрошени орехи - по желание, или бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете райските ябълки, ако кората е твърда, и ги нарежете на четвъртинки или филийки. Отстранете сърцевината и семената.

В широк тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете кафявата захар и разбъркайте, докато захарта се разтопи и се образува карамелен сос.

Добавете меда към карамеления сос и разбъркайте добре. Щипката сол ще подчертае вкуса.

Подредете резените райска ябълка в тигана. Гответе ги около 2-3 минути от всяка страна, докато станат меки и леко златисти. Внимавайте да не ги прегорите.

Поръсете ябълките с канела, докато са още в тигана. Ако желаете, добавете и натрошени орехи или бадеми за текстура.

Прехвърлете карамелизираните райски ябълки в чиния и ги сервирайте топли. Могат да се сервират самостоятелно, с ванилов сладолед или с кисело мляко. Приятен апетит!

Вижте защо да ядете райски ябълки по-често и как се прави мармалад от райски ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: