Начин на приготвяне
Обелете райските ябълки, ако кората е твърда, и ги нарежете на четвъртинки или филийки. Отстранете сърцевината и семената.
В широк тиган разтопете маслото на среден огън. Добавете кафявата захар и разбъркайте, докато захарта се разтопи и се образува карамелен сос.
Добавете меда към карамеления сос и разбъркайте добре. Щипката сол ще подчертае вкуса.
Подредете резените райска ябълка в тигана. Гответе ги около 2-3 минути от всяка страна, докато станат меки и леко златисти. Внимавайте да не ги прегорите.
Поръсете ябълките с канела, докато са още в тигана. Ако желаете, добавете и натрошени орехи или бадеми за текстура.
Прехвърлете карамелизираните райски ябълки в чиния и ги сервирайте топли. Могат да се сервират самостоятелно, с ванилов сладолед или с кисело мляко. Приятен апетит!
Вижте защо да ядете райски ябълки по-често и как се прави мармалад от райски ябълки.