Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Направи няколко разреза в гърдите на патицата и бодни с вилица или нож по мазните места на патицата.
Разтрийте със сол, черен пипер и счукан кориандър отвън и отвътре. Медът се загрява в лъжица, докато стане течност, и се намазва отвътре и отвън.
Поставете патицата в дълбока тава. Нарежете ябълките и лука на четвъртинки и ги поставете в кухината на патица.
Можете да добавите билки, червена боровинка, лимон и портокал, както и сушени плодове като сини сливи, кайсии, стафиди.
Изрежете върха на крилцата, да не изгорят. Завържете патицата, след като сте я напълнили. Добавете 50 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 220 градуса. Когато е готова, махнете фолиото и запечете до лек загар.