Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с шоколадов крем

Щрудел с шоколадов крем

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834293385
Щрудел с шоколадов крем
Снимка: Краси А.С.
1 / 2
03/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Щрудел с шоколадов крем, който ще ви се услади повече, отколкото предполагате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 750 мл
  • нишесте - 1 пакет ванилия
  • яйца - 2 бр.
  • млечен шоколад - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • вода - 100 мл
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът, за да изстине.

Прясното мляко слагаме на котлона да заври, заедно със захарта. Във водата разтваряме нишестето. Към тях се прибавя двете яйца и какаото.

Тази смес се прибавя на тънка струя към заврялото мляко. Бъркаме крема до сгъстяване и отстраняваме от котлона. Накрая се слага маслото, ванилиите и шоколада.

Следва приготвянето на другата част от плънката за щрудела. Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото, киселото мляко, гриса, ванилиите, бакплувера и какаото.

Покрива се тавата с хартия за печене. Слагаме три броя кори за баница и отгоре част от крема.

После отново слагаме три кори, но този път слагаме от другата плънка. Така редуваме докато свършим корите.

Щруделът се пече около 35 минути на 180 градуса.

Щруделът с шоколадов крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: