Щрудел с крем

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k311
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Щрудел с крем
Снимка: Veca
1 / 3
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Сервирайте със следобедното кафе и се насладете на този много вкусен щрудел."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 150 мл
  • суха мая - 10 г
  • захар - 3 с.л.
  • олио - 150 мл
  • вода - 150 мл
  • брашно - 600 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за намазване
  • крем - по желание
  • и още
  • масло - на око
  • пудра захар - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете млякото, прибавете маята, 1 с.л. захар, 1 с.л. брашно, разбъркайте и оставете настрани за около 5 минути.

След това прибавете олио, хладка вода, 2 лъжици захар и разбъркайте.

Сипете 500 г брашно, бакпулвера и солта и омесете тесто.

Прехвърлете на работна повърхност и прибавяйте останалото брашно, докато не замесите меко тесто. Намажете го с олио, покрийте го с кърпа и оставете да втаса 40 минути.

Намажете работната повърхност с олио. Разделете тестото на две части. И двете премесете на намазнената повърхност и с точилка разточете два правоъгълника.

Намажете ги с крем и ги навийте на руло. Двете рула сложете в тава с хартия за печене на дъното. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса 40 минути.

Намажете с разтопеното масло, след 10 минути отново намажете с разтопено масло.

Печете в добре загрята фурна на 180 °C за 40 минути.

Готовия щрудел извадете от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете да изстине.

Охладения щрудел поръсете с пудра захар.

Нарежете щрудела с крем на парчета и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: