Веган млечна салата

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
518
15
21
1
04/03/2020
"Всички вегани могат да се усмихнат, защото им поднасяме страхотна млечна салата - с повод и без повод "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • слънчогледови семки -   1/2 буркан сурови
  • кисели краставички - 3 бр. (или 1 прясна)
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. на вкус фина
  • шарлан - 1/2 ч.л.
  • оцет балсамико - 1 - 2 ч.л. бял (или лимонов сок)
  • орехи - за поръсване (по желание)
  • вода - около 1 - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме суровите слънчогледови семки в буркана, като го пълним догоре с вода. Оставяме така за минимум 1-2 часа (колкото повече време, толкова по-добре).

След това прецеждаме семките от водата и ги сипваме в каната на мощен блендер (нутри булет) и с малко водичка. Смиламе фино (ако се налага, по време на процеса, може да добавим още малко вода).

В купа смесваме фино смляния слънчоглед с киселите краставички (може да използваме прясна краставица през летния сезон, а през зимата става чудесно и с кисели краставички), които сме нарязали на ситно към нашата разядка.

Овкусяваме с хималайска сол, шарлан и оцет Балсамико - бяла салатна подправка (може да го заменим с прясно изцеден сок от лимон) и разбъркваме апетитната млечна салата.

Поднасяме свежа и по желание поръсена с начупени орехови ядки.

Интересна веган млечна салата с различен и разнообразен вкус за сетивата!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар