Пикантни кебапи на скара

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
255
160
27
13/11/2020
"Каквото и да си говорим, вечерта винаги е по-вкусна с кебапчета на скара - и по-топла, когато са пикантни"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 750 г фина
  • телешка кайма - 250 г едросмляна
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мента - 2 с.л. прясна
  • чили сос - 1 ч.л. лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искаме да не е чак толкова люто, можем да махнем лютия чили сос.

В голяма купа слагаме двата вида телешка кайма, царевичното брашно, яйцето, ситно нарязаните кромид лук и чесън, ментата, лютия чили сос, кимиона, кардамона.

Омесваме хубаво с ръка и разделяме на дванадесет равни части или според това колко големи искаме да са кебапите. Намокряме ръцете и оформяме от каймата около шишове кебапите. Можем да ползваме дървени или метални шишчета с желаната големина. Целта е да получим нещо като шиш-кебап.

Загряваме скарата и я намазваме с малко мазнина. Слагаме готовите кебапи и ги печем на средно силен огън около десетина минути, като не забравяме да обръщаме шишовете от време на време. Сервираме готовите пикантни кебапи на скара в добавка със сосиерката с любим сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар