Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Пикантни ушички на скара

Пикантни ушички на скара

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Пикантни ушички на скара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Уши на скара по стара и изпитана българска рецепта. Който е на диета, да не гледа. На останалите да им е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свински уши - 1 кг
  • соев сос - 1 к.ч
  • захар - 1 ч.л или мед
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - за барбекю на скара - 1 с.л
  • лют червен пипер - щипка
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ушите се изчистват добре и се слагат да се посварят, но не до готовност. След което се нарязват на ивици и се слагат при вече обърканите подправки със соевия сос.

Хубаво се омесват и така устояват колкото може повече време да се овкусят добре.

Скарата се включва да загрее, намазва се със сланина и после се слагат ушите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Ние пък не слагаме чесън, само лук и лимон
10.02.2016 12:44
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Само като ги гледам и ми се прияждат веднага...:)и аз много ги обичам а да не говоря за мъжа и децата...:)
10.02.2016 12:42
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Подправките ти са достатъчно, а ушичките са страхотно мезе!
10.02.2016 12:40
3
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Освен подправките които аз слагам във маринатата слагате ли някоя друга?
10.02.2016 12:37
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Понякога слагам чесън,но не винаги затова не съм го писала.
10.02.2016 11:46
Димитър Казаков
Димитър Казаков
Забравяте чесън !!!
04.02.2016 15:58
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
лука по на ситно, да се хапне с ушичките и лимонче... а студената бира е задължителна :))))))))))
03.02.2016 10:35
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Толкова бързаха мойте хора да хапват, че не можах да сложа бирата.:)
03.02.2016 09:58
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Охо,прословутите свински ушички :-) Ще взема да пробвам,когато намеря ще си купя
03.02.2016 09:49
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Когато ги купя, задължително пак ги пърля и после ги остъргвам с нож. Защото понякога от магазина не са добре почистени.
03.02.2016 09:44
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
ее дадох ти идея :))) ами бирата липсва от снимката
03.02.2016 09:28
никнай
никнай
Добре е, невероятно готино усещане когато ушите хрупкат при сдъвкването .....
Ако може само да се избегне соята и синтетичният вкус на пикантината.
02.02.2016 23:46
2
Покажи всички подкоментари