Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Пикантни кебапи на скара

Пикантни кебапи на скара

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
277315326
Пикантни кебапи на скара2 / 2
13/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Каквото и да си говорим, вечерта винаги е по-вкусна с кебапчета на скара - и по-топла, когато са пикантни"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 750 г фина
  • телешка кайма - 250 г едросмляна
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • мента - 2 с.л. прясна
  • чили сос - 1 ч.л. лют
  • кимион - 1 ч.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искаме да не е чак толкова люто, можем да махнем лютия чили сос.

В голяма купа слагаме двата вида телешка кайма, царевичното брашно, яйцето, ситно нарязаните кромид лук и чесън, ментата, лютия чили сос, кимиона, кардамона.

Омесваме хубаво с ръка и разделяме на дванадесет равни части или според това колко големи искаме да са кебапите. Намокряме ръцете и оформяме от каймата около шишове кебапите. Можем да ползваме дървени или метални шишчета с желаната големина. Целта е да получим нещо като шиш-кебап.

Загряваме скарата и я намазваме с малко мазнина. Слагаме готовите кебапи и ги печем на средно силен огън около десетина минути, като не забравяме да обръщаме шишовете от време на време. Сервираме готовите пикантни кебапи на скара в добавка със сосиерката с любим сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: