Начин на приготвяне
Разбъркваме яйцата с щипка хималайска сол и щипка черен пипер.
В леко нагорещен тиган с шарлан изливаме яйчената смес и при постоянно разбъркване с дървена бъркалка правим бъркани яйца на парченца, които натрошаваме с бъркалката, за да не се оформят големи.
Отделяме ги в купичка и в тигана сипваме още малко шарлан и тиквата, която предварително сме обелили и нарязали на ситни кубченца.
Поръсваме с хималайската сол, разбъркваме и захлупваме с капак.
След като омекнат, прибавяме подправките - черен и червен пипер, куркума, кимион, чубрица и босилек (сушен и стрит) и соев сос по желание.
Разбъркваме всичко заедно, като добавим и яйцата, и когато се смесят добре - сваляме от котлона. Поднасяме топло.
Уникално вкусна гарнитура или основно - бъркани яйца с тиква и подправки!
Чудесно допълват вкусовете си с млечна салата!
Чудно Вкусно!