Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Бъркани Яйца»Бъркани яйца с тиква и подправки

Бъркани яйца с тиква и подправки

Бъркани яйца с тиква и подправки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
05/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Бърканите яйца с тиква и подправки се готвят със затворени очи"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • тиква - 2 ч.ч.
  • шарлан - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. на вкус
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • червен пипер -   1/3 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • чубрица -   3 щипки
  • босилек - 1 щипка сушен стрит
  • соев сос - 1 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцата с щипка хималайска сол и щипка черен пипер.

В леко нагорещен тиган с шарлан изливаме яйчената смес и при постоянно разбъркване с дървена бъркалка правим бъркани яйца на парченца, които натрошаваме с бъркалката, за да не се оформят големи.

Отделяме ги в купичка и в тигана сипваме още малко шарлан и тиквата, която предварително сме обелили и нарязали на ситни кубченца.

Поръсваме с хималайската сол, разбъркваме и захлупваме с капак.

След като омекнат, прибавяме подправките - черен и червен пипер, куркума, кимион, чубрица и босилек (сушен и стрит) и соев сос по желание.

Разбъркваме всичко заедно, като добавим и яйцата, и когато се смесят добре - сваляме от котлона. Поднасяме топло.

Уникално вкусна гарнитура или основно - бъркани яйца с тиква и подправки!

Чудесно допълват вкусовете си с млечна салата!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: