Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на пръчици.
Изпържете ги в сгорещено олио до златисто и изваждайте пържените картофи върху кухненска хартия, за да попие мазнината. Накрая ги посолете. По-здравословно би било да се изпържат и в еър фрайер, ако имате такъв.
Накълцайте пресния и много крехък лук и го смесете с малко зехтин, лимонов сок, щипка сол и черния пипер. По желание може да добавите натрошено люто чушле. Разбъркайте добре.
В тиган с малко мазнина чукнете яйцата и ги сгответе на очи, така че жълтъкът да остане почти течен. Вие изберете дали във всяка порция да сложите по 1 или по 2 яйца на очи.
Разпределете картофите в две порции и върху тях сложете яйцата.
Отгоре разпределете дресинга от зелен лук.
Поднесете топли пържени картофи с яйца и зелен лук.
Добър апетит!
Коментари