Начин на приготвяне
Каймата се омесва в дълбока купа с чубрицата, кимиона, ригана, майорана, червения и черния пипер.
В купичка се налива прясното мляко и в него се накисва сухият хляб.
Лукът се накълцва ситно, а най-добре да се настърже. Чесънът се счуква в хаванче и заедно с лука се прибавят към омесената с подправките кайма.
Накиснатите филии хляб се изстискват леко и също се добавят към сместа за кюфтетата заедно с двете яйца.
Прибавя се едната лъжичка сол и всичко се премесва много добре. Опитва се на вкус и ако има нужда от още сол, се добавя.
Така приготвената кайма трябва да престои поне 1 час в хладилника. Моята стоя от вечерта.
Плитка тава се намазва с олио. С намазнени длани се късат парчета кайма с големина колкото шепа и се оформят мъжки кюфтета, които се подреждат в подготвената тава.
Пекат се в силна на 210°C фурна с вентилатор за 20 минути. От килограм кайма се получиха 15 броя кюфтета.
Мъжките кюфтета на фурна се поднасят с гарнитури и салати по избор.