Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Посоляваме леко и ги оставяме встрани да се отдели излишната вода /хубаво е повечко време да поседят, кой колкото време има/.
Смесваме отцедените тиквички със каймата, добавяме яйцето и три лъжици от бадемовото брашно. Добавяме и на ситно нарязания лук /аз го нарязах на чопър/, овкусяваме със сминдух, чесън на прах, кимион, чубрица, черен пипер и сол /внимавайте със солта, ако каймата е осолена и на тиквичките сте сложили повечко, може тук да я пропуснете, ако не обичате много солено/.
След това добавяме бакпулвера /или сода/ и нарязаният на ситно магданоз.
Разбъркваме добре сместа за кюфтетата, ако имате време, е хубаво за около 20 минутки да я сложите в хладилник да постегне.
В тавата на фурната върху хартия за печене си омесваме с ръце малки кюфтенца с тиквички.
В предварително загрята фурна на 180 градуса печем до готовност около 35 минути кюфтетата с кайма и тиквички на фурна.