Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Печени макарони със зеленчуци

Печени макарони със зеленчуци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печени макарони със зеленчуци6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Печени макарони със зеленчуци - изглежда сложно, но не е - препоръчваме горещо"

Необходими Продукти

  • макарони - 280 - 300 г
  • зеленчуков бульон - около 1 л.
  • червен лук - 1 глава, средна
  • пресен чесън - 2 стръка
  • целина - 1 стрък
  • артишок - 3 - 4 бр.
  • тиквички - 1 бр., средна
  • гъби портобело - 2 бр. по - големи
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • броколи - 200 г
  • моцарела - около 200 г за поръсване, зряла
  • риган - 1 ч.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и си подгответе всички зеленчуци. Лук, целина и пресен чесън накълцайте на ситно. Домата и моркова настържете на едро ренде. Гъбите, артишока и тиквичката нарежете на по-едри парчета, а броколите накъсайте на розички.

Загрейте зехтина в тенджерка и запържете до лек загар лука и чесъна. Слагайте и останалите зеленчуци поред, не наведнъж. Първо гъбите, щом се сотират добавяйте моркови, домат, тиквичка и артишок. Броколите оставете настрана.

След две-три минутки налейте зеленчуковия бульон, а когато заври посолете и сипете макароните.Този метод е удобен за приготвяне на пастата, тъй като й позволява да се овкуси и поеме добре ароматите.

Варете 5-6 минути, през които включете и фурната да загрее до 200 градуса. Прехвърлете всичко в тавичка и сложете и броколите, риган и черен пипер. Ако е нужно, долейте вода или още бульон и печете за останалото време, според указанията на пакета.

Пастата трябва да поеме всичкия бульон, като може да остане малко сосче за сочност. Накрая поръсете макароните на фурната с моцарелата и допечете до златиста коричка.

Добър апетит! Печените макарони със зеленчуци са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: