Начин на приготвяне
Кипнете 3-4 литра подсолена вода. Сложете вътре макароните и варете около 7-8 минути на умерен огън. Отцедете ги в гевгир.
Загрейте маслото и добавете зеленчуковия микс. Задушавайте с малко водичка до готовност на зеленчуците. Добавете спанака и задушете за още 10 минути. Цялата вода на зеленчуците трябва да се изпари и те да останат само на мазнина.
Макароните се слагат в предварително намазнена тава. Добявят се и задушените зеленчуци и продуктите хубаво се разбъркват. Поръсват се с натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.
Яйцата се разбиват, след което се смесват с прясното мляко. С получената смес се заливат останалите продукти.
Макароните се пекат около 35 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.